• Lorem ipsum

Converters & Omvormers

Converters of Omvormers
Het komt door alle nieuwe digitale signalen zoals HDMI, DisplayPort, Mini DisplayPort, USB-C etc. steeds vaker voor dat je wanneer je 2 apparaten op elkaar wilt aansluiten je dat niet direct met één kabel kunt doen, simpelweg omdat de apparaten verschillende soorten aansluitingen hebben. In de meeste gevallen heb je dan een omvormer nodig, die ook wel converters worden genoemd.  Die het signaal van bijvoorbeeld HDMI naar DisplayPort of andersom omzetten.

Zo zijn er zowel in het beeld, als in het geluid signalen die eenvoudig om te vormen zijn. Het gebeurt ook dat het ene signaal nog analoog is en het moet worden aangesloten op een digitale ingang. Dit gebeurt bijvoorbeeld wel met scart, dat men hun oude DVD of VHS speler nog even wilt kunnen aansluiten op de nieuwe TV die HDMI heeft. In zo een geval moet je dus je analoge Scart signaal converteren naar HDMI met behulp van een Scart naar HDMI converter.  Het omzetten van analoge naar digitale signalen of andersom komt zowel voor bij beeldsignalen als audio signalen.

De ingang van een omvormer is de kant van het apparaat dat aanstuurt (bijvoorbeeld je laptop, DVD speler, Video recorder) en de uitgang van de omvormer is altijd het apparaat dat afspeelt en of weergeeft (TV, Monitor, Versterker).

Bij de betreffende omvormers staat altijd wel omschreven wat er omgevormd kan worden en hoe het precies werkt, check daarom snel naar onze top selectie.