• Lorem ipsum

Platte TV beugels

Welk type platte TV Beugel zoek je?

Je LED, LCD , Plasma, of Flatscreen TV ophangen aan een vaste TV muurbeugel, waar moet je opletten en waar moet de TV beugel aan voldoen voor jouw televisie ?

De belangrijkste punten waar je op moet letten wanneer je je TV ophangt aan een vaste TV muurbeugel:

  • Wat is/wordt de afstand van de muurbeugel tussen de wand en de TV?
  • Is het draagvermogen van de TV beugel voldoende om mijn TV te dragen?
  • Ligt het gatenpatroon van de TV wandbeugel binnen het bereik van het gatenpatroon van mijn TV?

De bovenste vraag is belangrijker dan men denkt, het is namelijk wel belangrijk dat deze afstand niet te kort wordt, dit omdat je altijd nog je kabels moet kunnen aansluiten. Het is dus van belang dat de ruimte tussen de muurbeugel en de TV voldoende is om een connector en de kabel tussen te kunnen plaatsen. Blijkt de ruimte niet voldoende, kan dit natuurlijk altijd nog worden opgelost met kabels met een haakse aansluiting of haakse adapters, die voor de meeste type aansluitingen wel te krijgen zijn. Hiervoor kun je overigens ook op onze website Kabels en Meer terecht.

Ik heb een holle wand of een gispwand, kan ik mijn TV daar ook met een TV muurbeugel aan ophangen?

Één van de meest gestelde vragen of opmerking die wij krijgen van klanten is dat zij een holle wand of een gipswand hebben, met de vraag of de TV dan wel gedragen kan worden door de wand. Je begrijpt dat wij dit nooit kunnen weten, maar wij hebben hier wel een oplossing voor. Het gebruik van de juiste pluggen is natuurlijk altijd aan te raden bij dergelijke wanden, maar wat eigenlijk de meest aan te raden oplossing is, is het gebruiken van achterhout. Je gebruikt een plank welke je bevestigd aan de holle wand of gipswand, vervolgens hang je de TV beugel aan de houten plaat die je achter de TV heb bevestigd.

Hierdoor vergroot je het draagvlak van de kracht en daardoor is het in de meeste gevallen wel gewoon mogelijk. Indien de mogelijkheid bestaat, zou het nog beter zijn om aan de andere kant van de holle wand of de gips wand de houten plaat te monteren om vervolgens de beugel door de wand heen aan de plaat de bevestigen.

Mochten er vragen zijn over onze Vaste TV muurbeugels, neem gerust even contact op wij helpen je graag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 075 655 55 80 of per mail naar [email protected]