• Lorem ipsum

TV Standaard

Welk type TV Standaard zoek je?

TV standaard - Waar moet je wanneer op letten ? Wat is de juiste TV standaard voor jouw situatie?
Een TV standaard wort gebruikt oin heel erg veel situaties. Binnen het onderwijs, op een beurs, in hotels en bedrijven. Er zijn talloze situaties waar een TV standaard de ideale oplossing is. De prijzen van TV standaarden lopen ontzettend uiteen, dit komt door de verschillende ontwerpen, de gebruikte materialen, maar natuurlijk ook door de verschillende mogelijkheden. Waar zitten deze verschillen dan in? Waar moet je op letten in welke situatie? Wij proberen je het zo goed mogelijk uit te leggen.

Verrijdbaar of niet verrijdbare TV Stands, that's the question
De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is, moet mijn TV standaard op wielen of is dit niet nodig. De meest gebruikte en verkochte TV statieven voor zakelijk gebruik zijn absoluut de verrijdbare TV standaarden. Voor de uitleg over de prijsverschillen en de mogelijkheden, is het niet zo heel erg van belang of de TV vloerstandaard nou wel of geen wielen hebben, maar dit is wel de eerste vraag die je voor jezelf moet beantwoorden als je op zoek bent naar een TV standaard.

Verschillende doeleinde, verschillende hoogte van de TV (standaard)
De tweede vraag die je jezelf kunt stellen is, hoe hoog moet de TV komen. Is het voor zittend publiek (geen presentatie) of is het voor staand / lopend publiek of voor in een (vergader) zaal waar een presentatie gegeven wordt. Voor een publiek dat op een open manier zittend naar de TV kijkt, zeg maar een beetje in een huiskamer opstelling. Dan is volgens onderzoeken de ideale kijkhoogte van 80 t/m 120cm (hart scherm)

Wanneer de je een presentatie geeft voor een zaal, waar een bioscoop opstelling is of wanneer je met staand publiek te maken heb, of bijvoorbeeld op een beurs met lopend publiek dan wordt de ideale hoogte volgens onderzoeken geschat op 160 t/m 200cm (hart scherm). Op een beurs is het sowieso handig om een verrijdbare TV standaard te gebruiken, daarmee kun je bij de opbouw van de stand altijd snel en makkelijk bepalen of de TV niet beter verplaatst kan worden.

 Heb je te maken met een situatie waar de TV niet verplaatst moet gaan worden, maar op één dezelfde plek komt te staan. Dan is de vraag voor wat voor publiek, zittend, staand of lopend natuurlijk even relevant, maar je kunt natuurlijk gaan kijken naar de vaste TV vloerstandaarden, in plaats van de verrijdbare.

Verschillende kwaliteiten en mogelijkheden van onze LCD Standaards
De prijzen van verschillende TV standaarden liggen zoals gezegd af en toe nogal ver uit elkaar. De vraag ontstaat dan ook vaak, waar zit dit hem in. Dit gaan wij je proberen te vertellen. Uiteraard is er altijd een stukje branding waar je voor betaald, maar dit is slechts een klein deeltje van het geheel. Het grootste deel zit hem toch echt in de gebruikte materialen en mogelijkheden.

Denk hierbij aan het kabelmanagement systeem, de minder dure modellen hebben vaak een vereenvoudigd kabelmanagement systeem, waarbij de bekabeling via de buitenkant aan de achterzijde van de pilaar van de TV standaard naar beneden wordt gebracht. De wieltjes en kogellagers in de wielen, die van een mindere kwaliteit zijn ten opzichte van het hogere segment.

Daarnaast zijn de duurdere TV standaarden in vrijwel alle gevallen uitgebreid getest en voorzien van een TüV certificering, dit houd in dat er getest is met zware gewichten op de balans, een heel stuk zwaarder dan aangegeven. Daarnaast ook met de kantelhoek, wanneer valt de TV standaard om of kantelt hij gewoon weer terug in de normale stand. Die moeten in dat geval aan bepaalde veiligheids eisen voldoen die eigenlijk abnormaal hoog liggen. Je begrijpt dat zo een certificering ook zijn kosten met zich mee brengt. 

Extra Opties en Mogelijkheden?

Er is nog meer waar in de meeste gevallen de duurdere vloerstandaarden zich onderscheiden ten opzichte van de minder dure. Dit zijn de opties, in veel gevallen zijn de duurdere standaarden een modulair systeem, waarbij de standaarden opgebouwd zijn uit losse onderdelen. Dit betekend dus dat je ook wanneer er één onderdeel stuk is, je alleen dit ene onderdeel kan vervangen en niet een geheel nieuw TV statief moet kopen.

Daar komt nog bij dat er ook extra opties te koop zijn, voor zover deze er nog niet opzitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een diefstal vertragende optie. Waarmee je bijvoorbeeld de TV en de TV bracket kan borgen aan de TV standaard. Dit kan op een beurs of in een openbare ruimte wel prettig zijn, zo moeten ze de TV en het gehele statief mee slepen mochten ze een poging doen om de TV te stelen, maar ook opties voor gesloten kast voor een PC een extra plateau of bijvoorbeeld een camera plateau. De optionele producten kunt u naar vragen of vinden in de rubriek merken en dan accessoires onder het merk.

Dit zijn in grote lijnen de verschillen en de dingen waar je op moet letten, wij zullen per rubriek nog iets verder ingaan op het specifieke onderdeel. Er zijn natuurlijk meer verschillen, zo heb je TV vloerstandaarden, verrijbare TV standaarden, TV standaarden voor Videoconference, TV standaarden voor Videowall systemen, Tafel modellen voor tip & touch

Grotere aantallen in 1x bestellen? Vraag een offerte aan!

De meestverkochte TV Standaard is de Hp1d van Mywall.(hoogte 180, verrijdbaar en demontabele TV Standaard)
Via onze site kun je erg makkelijk een offerte aanvragen om grotere aantallen te bestellen.

Heb je vragen of wil meer informatie over TV standaarden, vraag het ons. Wij zijn hier om jouw te helpen, wij weten dat het bepalen van de juiste keuze een lastig proces kan zijn. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 075 655 55 80 of per email naar [email protected]

Bewaren