• Lorem ipsum

USB A - USB B

USB B - Meest voorkomend op printers en externe opslag apparaten.
De USB B aansluiting een aansluiting die op meerdere grotere apparaten voorkomt, appraraten als printers, grotere externe harde schijven, de grotere touchscreens. Een zeer herkenbare USB aansluiting. Ook hier is de USB 3.0 vrijwel altijd uitgevoerd met blauwe herkenningspunten. Waar de USB 2.0 dit niet heeft. Zo kun je het onderscheid van USB 2.0 en 3.0 goed herkennen, net als bij de USB A is ook bij de USB B de USB 3.0 compatible met de USB 2.0 poorten.

Het verschil tussen USB 2.0, USB 3.0 en USB 3.1
Om te beginnen met de verschillen tussen de specificaties USB 2.0, USB 3.0 en USB 3.0 :
Het komt er kort gezegd puur op neer dat het verschil hem zit in de snelheid van de data overdracht. De overdracht van USB 2.0 is zo ongeveer 500 megabit per seconde, USB 3.0 zit op ongeveer 5 gigabit per seconde en de USB 3.1 zit op 10 gb per seconde. Met andere woorden, de overdracht van data van de USB 3.0 is ongeveer 2x zo snel als de voorganger USB 2.0 en de USB 3.1 is zelfs nog 2x zo snel als de USB 3.0. In vakjargon wordt dit aangeduid met (in volgorde van laag naar hoog) HighSpeed, Superspeed en Superspeed+.

In de meeste gevallen is de USB 3.0 te herkennen aan een blauwe kleur aan de binnenzijde van de connector, de USB 3.1 heeft doorgaans een geheel eigen connector (USB C) en zal daaraan te herkennen zijn. Hieronder gaan wij iets verder in op de verschillende aansluitingen en waar deze het meeste bij gebruikt worden. De hoofd aansluitingen die ver uit het meeste voorkomen bespreken wij nul. Dit zijn ook degene die bij ons op de website in de rubrieken te vinden zijn. Specifiekere USB kabels kunnen wij uiteraard leveren, maar dat verzoek ontvangen wij dan graag.

Heb je nog vragen over USB kabels en de verschillen. Je kunt ons altijd bereiken. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 075 655 55 80 en per email naar [email protected].