• Lorem ipsum

TV muurbeugels

NewStar TV Muurbeugel- Oplossingen van kwaliteit voor elke situatie!
NewStar heeft heel veel monitor en TV muurbeugels in het assortiment, de kleinere TV beugels kunnen ook voor de computer monitoren worden gebruikt. Uiteindelijk gaat het er om, als het gatenpatroon overeen komt met uw TV en het draagvermogen van de beugel hoger ligt dan het gewicht van de TV. Dan kun je met een gerust hart je TV ophangen. De TV muurbeugels zijn in 3 hoofdcategorieën onder te verdelen in Vaste muurbeugels, kantelbare muurbeugels en draaibare muurbeugels.

Waar op te letten bij het aanschaffen van een TV muurbeugel?

Wat zijn nou de belangrijkste dingen waar je op moet letten als je een TV muurbeugel aanschaft? Of eigenlijk, wat zijn de vragen die je, jezelf moet stellen.
De belangrijkste vraag begint bij:

Wat wil ik kunnen met de TV na het ophangen, wil je de TV nog kunnen bewegen wanneer je deze heb opgehangen? Zo nee, dan is een vaste TV muurbeugel waar je naar op zoek bent. Is dit antwoord ja, dan is de vraag hoe wil je de TV nog kunnen bewegen. Moet de TV alleen naar voren kunnen kantelen? Dan is een kantelbare TV muurbeugel al voldoende. Wil je de TV kunnen draaien naar bijvoorbeeld de eethoek of omdat de bank niet helemaal recht voor de TV kan komen te hangen, dan is het wel makelijk dat je de TV zo kan draaien dat je wel in een prettige kijkhoek kan kijken. Daar heb je dan dus een draaibare muurbeugel voor nodig.

Wij lichten elke categorie hier onder nog even verder uit. Stel nou dat je toch nog vragen heb, wat natuurlijk altijd kan. Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn tijdens kantoor uren telefonisch bereikbaar op 075 655 55 80 en natuurlijk altijd per email naar [email protected]


NewStar Vaste TV Muurbeugels

Vaste TV muurbeugels, waar op te letten en wat zijn de verschillen
Je zou denken bij een TV muurbeugel waarbij na het ophangen van de TV geen beweging meer mogelijk is er ook weinig verschillen zijn. Niks is minder waar, er zijn wel degelijk verschillen. Zo is er een verschil in het bereik van het gatenpatroon van de ophanggaten. Niet geheel onbelangrijk, want je TV moet wel op de muurbeugel passen natuurlijk. Er is een verschil in het draagvermogen van de beugel, ook niet onbelangrijk, je wilt natuurlijk niet dat je TV van de muur af kan vallen, dus het draagvermogen moet hoger liggen dan dat de TV weegt en er zit een verschil in de afstand tot de wand. Met de ene beugel komt de TV bijvoorbeeld 3 cm van de wand te hangen en met de andere 1.5cm.

De meeste mensen willen de TV zo strak mogelijk tegen de muur aan hangen, die kiezen dan voor een beugel die zo dicht mogelijk op de wand komt. Ook wij vinden dat de mooiste oplossing, echter is er daarbij wel één aspect waar je rekening mee moet houden. Je kabels moeten namelijk nog wel aangesloten kunnen worden. Dus let er altijd op dat de afstand tot de wand voldoende is om de kabels nog te kunnen aansluiten. Uiteraard kun je deze afstand wel verkleinen door gebruik te maken van kabels met haakse aansluitingen of adapters met een haakse aansluiting. Deze kun je overigens vinden op onze website www.kabelsenmeer.nl.

Kantelbare TV muurbeugels, wanneer zijn deze handig en waar moet ik op letten?
Bij kantelbare TV muurbeugels zijn de verschillen in alle opzichten gelijk aan de verschillen van een vaste TV wandsteun. Echter komt er één extra aspect bij kijken. Het kantelen is bij de meeste TV beugels zo ongeveer 15 tot 20°. Dit is vrijwel altijd voldoende. Maar waarom zou je kantelen en wanneer gebruik je dat?

Een TV naar voren kantelen gebeurd eigenlijk alleen als je de TV hoger ophangt dan de ideale kijkhoogte. De ideale kijkhoogte ligt tussen de 80 en de 120 cm wanneer je zit. Mocht het staand of lopend publiek zijn, zoals bijvoorbeeld op een beurs, in een horeca gelegheid of een openbare ruimte dan ligt dit rond de 170 t/m 200 cm. Stel nou dat je in één van deze situaties de TV niet op de juiste hoogte kan hangen, dan kun je kiezen voor een kantelbare TV beugel waardoor je de kijkhoek al aanzienlijk kan bijstellen en mensen toch goed en een stuk prettiger naar de TV kunnen kijken.

Wat wij merken is dat het in huis ook nog wel vaak wordt ingezet bij TV's in de slaapkamers of badkamers. Wij halen slechts een aantal voorbeelden aan,  maar er zijn natuurlijk talloze situaties waar een TV beugel die kan kantelen uitkomst kan bieden.

NewStar Draai of Zwenkbare TV muurbeugels

Draaibare TV muurbeugels, rekening houden met meerdere dingen
Allereerst waar je op moet letten is net als bij alle andere muurbeugels dat het draagvermogen van de beugel voldoende is en dat het bereik van het VESA gatenpatroon gelijk of groter is dan het VESA gatenpatroon van je TV. Ervan uitgaande dat hier naar gekeken is, blijft er een bepaalde selectie over. In deze selectie zijn ongetwijfeld verschillen, maar hoe weet je nou wat voor jouw belangrijk is om op te letten. Hoe weet je welke beugel je moet nemen en of hij kan wat jij zou willen.

Een draaibare TV wandsteun, die kan dus altijd naar links of naar rechts draaien. De meeste van deze TV beugels heeft in de specificaties staan dat dit 180° is of soms wel meer. Dat wil dus zeggen 90° naar links en 90° naar rechts. Bij elkaar komt dat dan op 180°. Echter is er wel één ding waar je bij het draaien rekening moet houden, dat is natuurlijk de muur. Misschien kan de beugel we verder draaien, maar als de muur in de weg zit dan houd het toch echt op.

Dit betekent dan dus, dat je vooral rekening moet houden met de afstand die de beugel maximaal van de wand af komt. Stel nou dat je een TV van 1.2 meter breedte hebt; Dan moet de TV beugel dus minimaal 60 cm uit de wand komen om een volledige hoek van 90° te maken. In de praktijk komt dit weinig voor, maar wij willen dit wel aangeven omdat het vaak iets is waar mensen bij de aanschaf van een wandbeugel niet stil bij staan.

Eigenlijk is dat ook het enige extra aspect waar je op moet letten bij de aanschaf van een zwenkbare TV wandbeugel, de overige aspecten zijn gelijk als bij de vaste TV wandbeugels of de kantelbare TV wandbeugels.

Nog één klein dingetje wat veel mensen niet weten
Er is nog één klein dingetje dat veel mensen niet weten. Vrijwel alle TV beugel fabrikanten geven een bepaald aantal inches mee. Uit onderzoek is gebleken dat dit voor de eindgebruikers beter werkt. Echter wil het niet altijd zeggen dat een beugel waarbij aangegeven is dat hij bijvoorbeeld geschikt is voor schermen van 26 t/m 42 inch niet gebruikt kan worden voor een scherm van 46 inch of 50 inch of zelfs misschien wel 60 inch.

Het is totaal afhankelijk van de draagvermogen en het VESA gatenpatroon van de beugel. Wanneer de TV lichter weegt dan het draagvermogen en het gatenpatroon waar de TV steun aan opgehangen gaat worden kleiner of gelijk is dan het gatenpatroon van de beugel, dan kun je dat scherm ook gewoon aan die beugel hangen. Kortom, alle aangegeven inches en formaten TV's bij beugels zijn indicatief.

Stel nou dat je toch nog vragen heb, wat natuurlijk altijd mogelijk is. Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn tijdens kantoor uren telefonisch bereikbaar op 075 655 55 80 en natuurlijk altijd per email naar [email protected]

NeoMounts
Artikelcode PLASMA-W240
op voorraad
Draagvermogen: Max. 50 kg
Afstand tot de wand: 5.9 cm
Minimaal VESA gatenpatroon: 75 x 75 mm
Maximaal VESA gatenpatroon: 400 x 400 mm Lees meer
NeoMounts
Plasma - W240 (23-60 inch)
Draagvermogen: Max. 50 kg
Afstand tot de wand: 5.9 cm
Minimaal VESA gatenpatroon: 75 x 75 mm
Maximaal VESA gatenpatroon: 400 x 400 mm
Heb je een vraag?
Stel hem gerust en we beantwoorden je zo spoedig mogelijk!